Lébényi Evangélikus Egyházközség
 
1%

 
Menü
Lébényi Evangélikus Egyházközség
Férfimisszió
Program 2008
 

Program 2008

**Férfimissziós program ismertető**

Az elmúlt évek során a Missziói Bizottság ülésein visszatérő napirendi pont volt a férfimisszió elindítása. Ez két okból kifolyólag is állandó érdeklődésre tartott számot.

Egyrészt azért, mert a férfiak sajátságos és egyben sokszor újszerű társadalmi helyzete szükségessé teszi, hogy számukra egyházuk, gyülekezetük életük mindennapjaiban vagy akár krízishelyzetükben segítséget tudjon nyújtani. Másrészt azért mert mindenki tudja, hogy a férfiak kisebb arányban járnak templomba mint a nők. Ennek nem volna szabad így lennie, mert kimutatott tény, hogy legalábbis a dolgozó nők a nap 24 órájából több időt töltenek el munkával és a háztartási teendőkkel, mint a férfiak. Elvileg tehát nem igaz a kifogás mely szerint a férfiak nem érnek rá a gyülekezeti életben való részvételre. A gond inkább ott lehet, hogy nem érzik magukat otthon az istentiszteleten vagy más alkalmakon. Persze ez gyülekezetenként nagyon különböző lehet. A férfimisszió olyan rétegmunka, ami alkalmat és terepet nyújthat az aktív szerep – és felelősségvállalásra. Nagy kár lenne, ha mindez kárba veszne. Azt kell elérni, hogy számukra az egyházi élet és a hit gyakorlása „férfias dolog” legyen.

**A konkrét tervek: **szeretnénk egész egyházunkban közismertté tenni ezt az új szolgálati területet. Ez úgy lehetséges, ha minél több gyülekezetben felmerül az igény, hogy erről halljanak. Szívesen elmegyek munkatársaimmal előadást tartani ill. segíteni, amennyiben igény van erre. Egy férfi csoport nagyon sokat tud segíteni a gyülekezetben. Pl.: magára vállalhatja idősebb, vagy segítségre szoruló férfiak támogatását, akár pénzzel vagy önkéntes munkával. Felkarolhat olyan fiatalembereket, akik árvák, félárvák vagy egyszerűen a családjukban nincs férfi példakép. Olyan fórumot tud létrehozni, amelyhez más férfiak is szívesen csatlakoznak, mert ott jól érzik magukat és akár közös munkát is végezhetnek a gyülekezet javára.

**Az elmúlt nyáron egyre többek szerint is jól sikerült konferenciát tartottunk Piliscsabán, ahol evangélikus, református és római katolikus előadók segítségével nyertünk betekintést a férfi-lélek rejtelmeibe, ill. segítséget a közöttük végzett munkához. Idén is ezt tervezzük, június 20-22. között, most már neves külföldi előadó részvételével, ahol minden korosztály számára megfelelő programot igyekszünk nyújtani.**

**Kapcsolatfelvétel és jelentkezés a konferenciára:**

Koháry Ferenc lelkész, férfimissziói referens címén: Lébény Iskola u. 2

kohary@enternet.hu

Tel: 96/ 360-013

Mobil: 20/824-7122

Nyilvánosságra igényt tartó kérdésekben a fraternet-mindenki levelezőlistára is lehet írni.

Társoldalak
Férfimisszió - Aktuális
Képek a találkozórol
1. Férfimissziói Konferencia
 
© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster