Lébényi Evangélikus Egyházközség
 
1%

 
Menü
Lébényi Evangélikus Egyházközség
Testvérkapcsolat - Alfeld
Alfeldiek látogatása Lébényben 2012
 

Alfeldiek látogatása Lébényben 2012

Közlemény

Alfeldiek látogatása Lébényben

A testvérgyülekezeti kapcsolatunkban a 2012-es év eddigi legnagyobb eseménye az alfeldiek látogatása volt, amire a Húsvét utáni héten április 12-15 között került sor. Már hetekkel előbb elkezdtük a készülődést és a programok megszervezését. A presbitérium nem sajnálta a fáradtságot és az áldozatot a megfelelő fogadtatásra.

Csütörtökön a parókián fogadtuk a 36 fős alfeldi delegációt frissítővel és süteményekkel.

Pénteken pápai kirándulásra, városnézésre és termálfürdő látogatásra indultunk. A délutánt egy hangulatos Somló-hegyi borozóban töltöttük.

Szombaton délelőtt győri városnézés volt a programban, majd délben a lébényi iskolások műsora fogadta őket, amelyben német nyelvű mondókákat ill. magyarországi német népi táncot adtak elő. Ezután kiadós ebéd következett, majd utána megtekintettük Lébény újonnan épült intézményeit, az óvodát és az egészségügyi kombinátot. Mindkét intézmény nagy tetszést aratott a német vendégek előtt. A délután további részében a Szentesi-féle ökofarmot tekintettük meg. Este jó hangulatú ünnepi vacsora volt, amelyen vetített képekkel visszatekintettünk a kapcsolatunk eddigi 18 évére. Köszöntőt mondott Helmut Gerstner az alfeldi gyülekezet lelkésze és Kovács Gábor lébényi polgármester.

Vasárnap ünnepi istentisztelet volt amelyen szintén Helmut Gerstner lelkész prédikált. A közös úrvacsorával is kifejeztük a két közösség egymáshoz tartozását. Az istentisztelet után az alfeldieket a helyi családok látták vendégül. Délután eljött a búcsú nehéz pillanata, amikor a német testvérek elindultak a hazafelé vezető hosszú útra. A szervezésben és a vendéglátásban a presbitérium tagjai példamutatóan kivették részüket, élükön Hatos István felügyelővel és Tóth László gondnokkal. Ez a látogatás nemcsak egy esemény, hanem egy tartalmas lelki megerősödés is volt gyülekezetünk számára.

Néhány kép megtekinthető a partnerkapcsolat találkozásairól és a jelenlegi látogatás idején készült felvételekből, melyek a „Testvérkapcsolat-Alfeld” menüpont alatt elérhetőek.

http://lebeny.lutheran.hu/03/02

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Társoldalak
Zeltlager
Album 2012
Album 1994-2009
Kinderfreizeit
 
© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster